Koninklijke Harmonie Sint-Amelberga

De Harmonie Sint-Amelberga telt momenteel een 25-tal enthousiaste muzikanten, onder leiding van Jun den Oudsten.

Jun is begonnen met muziek bij een fanfare op jonge leeftijd en uitgegroeid tot professionele hoornist. Hij volgde ook orkestdirectie en HaFaBra-directie en heeft al meerdere orkesten geleid. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Zijn doel is om de muziek te laten 'beleven' en dat willen we graag overbrengen op ons publiek !

Jaarlijkse tradities van onze harmonie zijn het kermisconcert, zomerconcert, eindejaarsconcert en ons muzikaal aandeel bij de 11 november herdenking en andere vieringen. Het kerstconcert gaat sinds 2013 door in domein Hooidonk, waar we kunnen spelen voor een talrijk publiek.
Regelmatig werken we rond een thema. Zo organiseerden we de voorbije jaren al 'Zandhoven zingt', 'Zandhoven gaat Spaans' en 'Zandhoven gaat Iers', met veel succes !

Nieuwe muzikanten zijn altijd welkom ! Heb je vroeger nog gespeeld en wil je je instrument nieuw leven inblazen, kom gerust eens een repetitie bijwonen op dinsdagavond en vraag raad aan onze dirigent of muzikanten.

Contact via : secretariaat@harmoniezandhoven.be

Verdeling aan de pupiter

Percussie : Cisse, Jean, Wouter, Nico
Basklarinet
Bastuba : Ludo
Tenorsaxofoon : Karine, Joris, Annemarie
Trombone : Jan
Trompet&Bugel : Lies, Dirk
Baritonsax : Frans
Altsaxofoon : Diana, Winfried, Jaklien, Michel
Engelse hoorn : Koen
Bariton : Albert
Euphonium : Miel, Ria
Klarinet : Katrien, Helen, Roger, Julie
Dwarsfluit : Lutgart
Dirigent : Jun
Enkele audiofragmenten :
Symphonic Marches,
concert 25/10/2013
Julia, samen zijn
concert 05/05/2012
Gabriel's Oboe
concert 05/05/2012
Agenda harmonie
Parkconcert Bruyneel, Zandhoven : zondag 2 juli Kerkconcert te Viersel : zondag 15 oktoberKerkconcert te Massenhoven : zondag 22 oktober

Geschiedenis

Onze vereniging werd gesticht op 3 juni 1852 door 26 leden, waarvan 18 muzikanten en 8 ereleden in café 'De Wachtzaal'. Na de oorlog vond de fanfare een nieuw onderkomen in café 'Sport'. Op 22 januari 1951 krijgt de fanfare de titel van 'Koninklijke Maatschappij'.

Het 100-jarig bestaan werd uitbundig gevierd in 1952. Uit het jubileumboekje van toen leren we dat een radio/pick-up 4950 BEF kostte, wat toen een hele investering was. Advertenties voor een aantal verdwenen biersoorten kwamen er ook in voor. Wie heeft er nog gehoord van 'Bieren Trophée' of van 'Silver Bier' van de brouwerij Cuykens uit Lier ? Of van een 'Pils Royal' van brouwerij Chevalier-Marin ? De festiviteiten vonden plaats op twee zondagen na mekaar in juni.
Hieruit kunnen we alleen maar besluiten dat het muziekverenigingsleven in die tijd een zeer bloeiende periode kende. De televisie en auto waren nog niet zo ingeburgerd en de oorlog die nog vers in het geheugen lag, zorgde voor een grote solidariteit onder de mensen.
Ook het 120-jarig bestaan werd uitbundig gevierd, gespreid over twee volledige weekends, met kaartprijskampen en concerten van andere muziekverenigingen waaronder het 'Sandhofner Blechmusik'.

Elke 10 jaar wordt er een jubileumfeest gehouden en ook in 2012 vierden wij het 160-jarig bestaan. Foto's hiervan kan u bekijken in de fotogalerij.